Film energielandschappen in voorpremière

 

Op het seminar omgevingskwaliteit dat 22 juni georganiseerd werd door ‘Dorp, Stad en Land’ is de film ‘Zon, Wind, Land’ die v-eld in samenwerking met Remco Rolvink (Spatial Strategies), Martijn Oosterhuis (Dorp Stad en Land) en Gerlanda Wijninga (D-Light films) voor ‘Dorp, Stad en Land’ maakte voor het eerst vertoond. De film zal vanaf september breder beschikbaar worden gemaakt.

De film vormde de inleiding voor een workshop over nieuwe energielandschappen. Daarbij stond de grootte van de opgave centraal en wat de ruimtelijke gevolgen van de energietransitie zijn voor het Nederlandse landschap. Als case was gekozen voor de gemeente Waddinxveen.

Tijdens de workshop kregen deelnemers een rol toebedeeld en vanuit die rol moest stelling genomen worden en kon gediscussieerd worden over de opgave die op tafel lag.