Waterspeelplaats De Cocksdorp geopend

Donderdag 26 april is de waterspeelplaats in de Cocksdorp feestelijk geopend door wethouder Hercules, samen met schoolkinderen en de stichting waterrijke perspectieven.

De speelplaats werd direct overgenomen door de kinderen die er op deze mooie dag meteen naar hartenlust in speelden. Het ontwerp voor de waterspeelplaats is gemaakt in samenwerking met Expotise. De uitvoering van de speelelementen is door Expotise gedaan. De betonnen maquette van Texel is door Bart Boon uitgevoerd.

In de betonnen maquette zijn op de plekken van de dorpen spuiters gesitueerd. Bij de diepste delen van de polders zijn luiken in de dijken gemaakt zodat de polders onder water gezet kunnen worden. Op die plekken zijn vervolgens ook weer twee toestellen geplaatst waarmee de polders leeg gemalen kunnen worden: een pomp en een schroef van Archimedes. Met een stop aan een hefboom kan eb en vloed gesimuleerd worden en met een golvenmaker tenslotte, kan de kust bij de slufter geteisterd worden.

foto: stichting waterrijke perspectieven

foto: Expotise

foto: Expotise