Trailer Wind Zon en Land

Van de film ‘wind, zon en land’ die v-eld in samenwerking met Remco Rolvink spatial strategies en Gerlanda Wijninga van D-light films maakte in opdracht van, en samen met Dorp stad en land, is inmiddels ook een trailer gemaakt:

Beeld ‘Dorp, Stad en Land’

Trailer ‘Wind, Zon en Land’.

Bekijk en bespreek de film in uw eigen organisatie
Dorp, Stad en Land biedt de film aan. Voor meer informatie zie hier. En als u geïnteresseerd bent kunt u ook contact opnemen met Martijn Oosterhuis (m.oosterhuis@dorpstadenland.nl) van Dorp, Stad en Land.

Beeld ‘Dorp, Stad en Land’

De film vormt een bijzondere combinatie met het door v-eld en Remco Rolvink Spatial Strategies ontwikkelde energiespel. Na de inspiratie van de film, waarin de urgentie van de energietransitie ook aan bod komt, wordt in het energiespel een aantal scenario’s gepresenteerd voor een gemeente. Op basis van een geregisseerd rollenspel kan in een uiterst korte tijd een gedragen visie voor de energietransitie ontwikkeld worden, waarbij niet alleen de dilemma’s in beeld komen, maar ook oplossingen die hout snijden. Daarbij is het door de gestelde opgave niet mogelijk om weg te duiken. De opgave kan niet afgeschoven worden op een ander gebied; de opgave kan ook niet uitgesteld worden tot een technische innovatie alles oplost.